Waarom naar de trimsalon?

Het is voor bijna iedere hond goed om een regelmatig bezoekje aan de trimsalon te brengen. Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: Plukken, strippen, scheren, uitdunnen, ontwollen, wassen en drogen, kammen en borstelen.

Bij de trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken. Eventueel reinigingen van tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren. 

Alle ruwharige honden worden geplukt. Dat betekent dat de bovenste dode haarlaag met de hand of trimmes verwijderd wordt zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich goed te ontwikkelen.

Spaniëls, Setters, Retrievers, enz. worden waar mogelijk uitgeplukt en met een speciale schaar uitgedund en in model gebracht.

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren of geknipt in gewenst (indien mogelijk) model. Oudere en gecastreerde honden die niet goed door de rui komen worden geplukt en/of ontwold.

Ook voor een borstel en/of kambeurt of het wassen van uw hond kunt u bij ons terecht.

Wat gebeurt er precies?

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt moet u hem afhankelijk van grote en ras enkele uren afstaan. Dat is vreemd voor u en u hond , maar hij is in goede handen! Uw hond wordt op een trimtafel gezet, de vacht wordt helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Wanneer u uw hond regelmatig goed kamt kunt u hem dit ontklitten besparen. Daarna wordt uw hond afhankelijk van het vachttype getrimd.

Daarna gaan alle honden in bad. Hij wordt met de föhn droog geblazen, wanneer de vacht geheel droog is kan de hond verder in model worden gebracht. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje vreemd gedraagt zoals met de kop schudden, springen of krabben. Uw hond moet ook wennen aan het gevoel en uiterlijk.

Uw hond krijgt in mijn saloon een individuele behandeling zodat hij in een rustige ontspannen sfeer de verzorging en aandacht krijgt die hij nodig heeft.  Daarom kunnen de baasjes er niet bij blijven en werk ik alleen op afspraak.